viernes, 2 de mayo de 2008

Sobre l'1 de maig


Aquesta fotografia pertany a l'acabament de la manifestació del dia del treballador a Girona, a la qual vam assistir una representació de les Joventuts de Comarques Gironines.
El lema de la manifestació convocada per UGT i CCOO era aquest any "Treball digne, arreu i per a tothom". Tal i com recullen diversos diaris avui, a la marxa de Barcelona, i ben segur a un bon grapat de les que es van celebrar, el col.lectiu immigrant va estar-hi àmpliament representat. A l'hora de llegir els discursos, els sindicats van tenir molt en compte aquest col.lectiu, referint-se a països llatinoamericans, o reclamant que el govern central traspassi les competències en gestió de l'immigració.
En la meva opinió, crec que seria interessant apropar-se a aquest col.lectiu i conèixer-lo més a fons.

4 comentarios:

Unknown dijo...

Hola Anna,

Ja t'he trobat i ja t'he llegit! És interessant de començar a plantejar la idea d'una Espanya heterogènia. Mentre que alguns parlen de ruptura amb una tradició homogènia i monolítica, d'altres hi poden veure el retorn a "las tres culturas" medievals i, parcialment, modernes.

Amb quina et quedes?

Fins aviat,

B.

P.S.: Pots passar per www.avenir.tk si t'abelleix...

anna l. dijo...

Hola Borja,

La meva idea d'Espanya és la d'un país semblant al que tenim en l'actualitat. En el seu moment, els nous monarques borbònics van actuar com la resta de països "modernitzadors" d'aleshores: centralitzant poders decisoris, abolint les fronteres internes, unificant sistemes monetaris, mètrics, etc.

Arran d'aquesta unificació, tant Catalunya com el País Basc van iniciar el període, que ha durat 200 anys, de progrés econòmic per sobre de les altres nacionalitats i regions.

La meva idea d'Espanya és la d'un país sense fronteres interiors, que al mateix temps sigui plural i respectuós amb les sensibilitats que hi conviuen.

Fins aviat, em passaré per la pàgina web

A.

Unknown dijo...

Ep!

Que per tres cultures vull dir cristianisme, islamisme i judaisme.

B.

anna l. dijo...

Hola Borja,

Home, jo crec que en l'actualitat, més que pensar en el retorn a "las tres culturas", hauríem de concebre Espanya com un país multicultural, en el qual totes les formes d'expressió són respectades, excepte aquelles que atempten contra els drets, la dignitat i les llibertats de les persones.

Fins aviat,

Anna